Introductie – stage week 1

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Stage

https://nnid.nl/

NNID

Op maandag 1 februari 2021 ben ik begonnen met mijn stage bij Stichting NNID in Nijmegen. NNID is de Nederlandse organisatie voor seksediversiteit. De stichting zet zich in voor een diverse en inclusieve samenleving waarin intersekse personen volledig zichzelf kunnen zijn en zich kunnen ontwikkelen, ongeacht seksuele oriƫntatie, genderidentiteit of -expressie en geslachtskenmerken.

Verkenning

Afgelopen week ben ik vooral bezig geweest met de verkenning van de vraagstelling. Ik ben begonnen met me inlezen in het onderwerp over intersekse en seksediversiteit. Daarnaast mocht ik een webinar bijwonen waarin resultaten werden gepresenteerd van een onderzoek over de acceptatie van intersekse personen in Nederland en Vlaanderen. Dit was een hele leerzame introductie op het onderwerp, omdat ik gelijk een idee kreeg van de de verschillende partijen/organisaties en de problemen die er spelen.

Met behulp van het opstellen van een plan van aanpak en de feedback van mijn begeleider Myrthe, is mijn stageopdracht verduidelijkt. Ik weet wat de aanleiding is, wat het doel is, wie de doelgroep is, mijn taken staan op een rijtje en er is een planning. De stageopdracht bestaat uit het ontwerpen van een online leeromgeving in de vorm van een website over intersekse en seksediversiteit, gericht op beleidsmedewerkers en andere ambtenaren. De website zal alleen toegankelijk zijn voor deze doelgroep, wat in de eerste instantie beleidsmedewerkers en andere ambtenaren zal zijn. De overdracht van kennis op een goede en aantrekkelijke manier heeft de prioriteit. Wanneer de leeromgeving voor de eerste doelgroep af is, zal de basis ook kunnen worden doorontwikkeld naar een leeromgeving gericht op leerlingen en studenten van het basisonderwijs tot aan de universiteit. Als deel van mijn stageopdracht zal ik me bezighouden met de invulling van de e-learning, waarbij ik me richt op de vormgeving en de interactie.

Leermoment

Tijdens het ontwerpen van een afbeelding voor de uitnodiging van een borrel, merkte ik dat ik me er urenlang mee bezig kon houden, maar niks opschoot. Uiteindelijk heb ik om feedback gevraagd en die heeft me ontzettend goed geholpen om in de juiste richting te denken. Als ik nou eerder hulp had gevraagd, dan had ik niet urenlang hoeven te proberen! Ik hoop dat dit zoiets is als ‘dit gebeurt me een keer en nooit meer.’ Samen gaat het toch veel makkelijker.

Volgende week zal ik beginnen met de verkenning van de doelgroep voor mijn stageopdracht.