Stage week 10

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Stage

Animatie en tijdlijn

Mijn twee lopende projecten voor de e-learning website zijn een animatiefilmpje en een tijdlijn. De tijdlijn wordt gebruikt om een overzichtelijk idee te geven van de ontwikkelingen omtrent intersekse. Myrthe heeft gezorgd voor de inhoud en ik zorg dat het er mooi uitziet en dat het interactief wordt. De tijdlijn begint in 1950 over medische behandelingen en geheimhouding, en loopt tot 2025 waarin (hopelijk) geslachtsaanduiding op de identiteitskaart niet meer geregistreerd wordt. Ik denk dat je als beleidsmedewerker of andere ambtenaar vervelende situaties kan voorkomen als je een klein beetje kennis hebt van de ontwikkelingen op het gebied van intersekse. Daarnaast is de tijdlijn ook hoopgevend, want het laat zien hoe ver we al zijn gekomen sinds 1950.

De animatie is ook nog volop in de maak. De voice-over is herschreven en zal volgende week worden opgenomen. Bij de vorige versie van het filmpje had ik eerst alles geanimeerd en vervolgens de voice-over opgenomen. Ik kwam er toen pas achter dat de voice-over veel langer was dat mijn filmpje, dus toen moest ik beelden langer laten stilstaan in het filmpje zodat de voice-over synchroon liep. Deze keer probeer ik het andersom: eerst de voice-over en aan de hand daarvan animeren.

Leermoment

Deze week heb gebruikt om mijn taken wat betreft de e-learning weer even netjes op een rijtje te krijgen. Ik merkte dat ik van taak naar taak sprong en de planning die ik in de eerste weken zorgvuldig had gemaakt, daar had ik al in geen weken meer naar gekeken. Nu heb ik een to do lijstje met kleinere taken zodat ik precies weet wat me nog te doen staat. Dat is precies wat ik nodig heb, want dat maakt het een stuk rustiger in m’n hoofd en dat werkt ook wat fijner. Volgende week begin ik met de tijdlijn vormgeven en interactief maken. Vervolgens laat ik die testen door een aantal personen om te kijken of er wordt gesnapt dat de tijdlijn klikbaar is. Daarna kan ik het verbeteren en laat ik het weer testen etc.