Stage week 11

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Stage

Interactieve tijdlijn

De tijdlijn is eindelijk interactief! Na heel veel schetsen om het zo overzichtelijk mogelijk te maken, heb ik in een simpele tijdlijn en die interactief gemaakt. Ik heb veel gezocht naar de beste manier om het interactief te maken en vervolgens te hosten op een eigen website. Het moet namelijk samen kunnen gaan met de WordPress plugin waarmee de e-learning gemaakt wordt. Daarnaast is het beschikbare budget ook een belangrijke factor. Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij H5P. Dit weekend wordt de eerste test gedaan. Deze test is om te kijken of de tekst begrijpbaar is en of het interactieve element duidelijk is. Snappen mensen waar je kan klikken? En überhaupt dát je kan klikken? Als iedereen de interactieve tijdlijn snapt, dan hoop ik hem wat leuker te maken met illustraties. Op dit moment denk ik aan een soort infographic stijl.

Leermoment

Deze week merkte ik ook voor het eerst wat stress over de e-learning. ‘Doe ik wel genoeg? Zou ik hem wel op tijd afkrijgen? Wacht, hoort dit ook bij mijn taken?’ Ook deze week heb ik weer wat taken op een rijtje gezet en gelukkig zijn er stappen genomen in de goede richting. De plugin voor de e-learning is gekocht en de onderwerpen die aanbod zullen komen in de module worden steeds duidelijker. Er staat me nog veel te doen, maar als ik mijn collega’s aanspreek als ik wat nodig heb, dan moet het goed komen!