Stage week 12

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Stage

Tijdlijn

De interactieve tijdlijn heeft zijn eerste gebruikerstest doorstaan. Er waren vier testpersonen. Zij kregen een laptop waarop de interactieve tijdlijn al te zien was. Alle vier namen even in hun op wat er te zien was en vervolgens klikten ze op het eerste plus-knopje om te zien of dat iets deed. En ja, het plus-knopje geeft meer informatie over het jaartal dat te zien is.

De fout die ik maakte bij deze eerste tijdlijn is dat ik aan de rechterkant van de tijdlijn ben begonnen met de jaartallen. Twee testpersonen begonnen namelijk bij het eerste bolletje aan de linkerkant, om vervolgens op het eerste bolletje aan de rechterkant te klikken, ook al staat het bolletje aan de rechterkant hoger (dus eerder) op de tijdlijn dan het linker bolletje.

Vorige week had ik gezegd dat ik een soort infographic wilde maken van de tijdlijn. Ik wil een illustratie van het overkoepelende thema waar ik de tijdlijn in zou kunnen verwerken. De tijdlijn gaat over intersekse en de mensenrechtenbeweging. Hét symbool van de mensenrechtenbeweging is een vuist in de lucht. Daar heb ik een illustratie van gemaakt en vervolgens voorgelegd aan een aantal personen om te kijken of het wordt geassocieerd met de juiste woorden. De woorden die naar boven kwamen waren: daadkracht, standvastigheid, protest, blm, fier, trots en samen staan we sterk.

E-learning en leermoment

Vorige week had ik het erover dat ik stress had over de e-learning. Het ging me allemaal wat te langzaam, dus ik zou wat mensen moeten aansporen om daadwerkelijk wat stappen te maken. En ja hoor, dat is gelukt. Myrthe schrijft de inhoud van de e-learning en zij had al een kleine opzet. Dinsdag hebben we een uitgebreidere opzet gemaakt door alle hoofdstukken te benoemen en op volgorde te zetten. Vervolgens hebben we bij elk hoofdstuk tenminste één filmpje/illustratie/animatie/opdrachtje bedacht die ik maak. Diezelfde dag heb ik een planning gemaakt wanneer ik welk element af wil hebben en de dagen daarna ben ik hard aan de slag gegaan.

Terwijl Myrthe en ik het hadden over de e-learning is Miriam aan de slag gegaan met het installeren van de WordPress plug-in van LearnDash. Ik kan naar Miriam met al mijn vragen over de website en met LearnDash wordt de e-learning gemaakt en gehost. Met behulp van YouTube filmpjes heb ik me verdiept in de plug-in zodat ik volgende week LearnDash zelf kan uitproberen (eigenlijk wilde ik dat gisteren doen, maar ik had per ongeluk nog geen toegang tot de plug-in).

Kortom, alles lijkt weer oké. Ik weet nu dat, ook al ben ik een stagiair, ik moet anderen ook wat vragen als ik iets van ze nodig heb. Het is niet alleen maar dat er dingen aan mij gevraagd kunnen worden.