Stage week 15

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Stage

Werkzaamheden

Vorige week was er een beetje stress omdat ik niet meer op schema liep. Ik zei dat ik deze week mijn planning zou herzien en dat is precies wat ik heb gedaan. Ik heb wat taken wat naar achteren geschoven en taken die geen prioriteit hebben voor de e-learning heb ik even laten liggen. Daarnaast heb ik soms ‘nee’ moeten zeggen tegen anderen. Vervolgens heb ik een inhaalslag gemaakt, waardoor ik nu weer op schema loop. Ik heb rekening gehouden met het scenario dat ik niet op tijd een voice-over doorgestuurd zou krijgen, en dat is inderdaad gebeurd. Diegene is nu op vakantie. Het projectje waarvoor ik de voice-over nodig heb schuif ik naar een later moment en andere taken haal ik naar voren.

Op maandag en dinsdag ben ik de hele dag bezig geweest met een animatiefilmpje, en op woensdag heb ik me beziggehouden met datavisualisatie en ben ik eindelijk echt eens begonnen met het uitproberen van de software voor de e-learning. Al wekenlang zeg ik dat te gaan doen, maar het kwam er nooit van. Gelukkig is het vrij simpel, dus daar maak ik me geen zorgen over.

Volgende week ga ik aan de slag met alle taken waar anderen mee kwamen waar ik ‘nee’ op moest zeggen, zoals de finishing touches op de schoolposter en de factsheet.

Leermoment

Deze week heb ik geleerd hoe belangrijk het is om prioriteiten stellen in je taken. Je taken verdelen in must have, should have, could have en won’t have. Als je de ‘must have’ taken af hebt en nog tijd over hebt, kan je de ‘should have’ taken gaan doen. Als je ook die af hebt, kan je de ‘could have’ taken gaan doen, etc. Zo was mijn taak om een gesprekje tussen twee personages te animeren. Dat gesprekje ging over aannames. Myrthe had daar drie hele leuke scenario’s voor geschreven, maar terwijl ik bezig was met animeren kwam ik erachter dat ik de tijd niet heb om al deze scenario’s op dit moment te animeren. Ik heb een scenario uitgekozen, die geanimeerd en de rest heb ik opzij gelegd. Als ik dan weer tijd heb zou ik die weer kunnen oppakken, maar op dit moment is het niet belangrijk genoeg.