Stage week 18

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Stage

Animatie of e-learning

Hoewel deze week eigenlijk gepland was om dat allerlaatste animatiefilmpje te maken, had ik nog steeds niet de benodigde bestanden ontvangen (nu ondertussen wel). Daarom ben ik deze week vooral bezig geweest met LearnDash, de software waarmee ik de e-learning maak. De hoofdstuktitels staan er in ieder geval in en de introductiepagina lijkt ook wat te worden. Het inloggen/registreren voor de e-learning geeft nog wel wat problemen. Het pop-up venster valt namelijk voor de helft weg achter een menu, waardoor je hem niet compleet kan invullen. Hiervoor zal ik volgende week Miriam’s hulp voor vragen als ik weer op kantoor ben. Verder blijkt uit veel artikelen, bijvoorbeeld deze, dat het ontvangen van een certificaat aan het einde van de training goed helpt om je cursisten bij je e-learning te betrekken (engagement) en te motiveren, dus in overleg met het team van NNID heb ik uiteindelijk ook een certificaat gemaakt.

Schoolposter

Vorige week kwam ook de schoolposter weer aan het licht. Deze had ik een maand geleden aan de kant gelegd, maar Miriam kon mij goede feedback geven afgelopen maandag, dus ik ben weer aan de slag gegaan. De benodigde tekst staat er nu compleet op, alles is goed uitgelijnd en hopelijk zet de poster aan tot actie om over intersekse en seksediversiteit te praten in de klas.

Leermoment

Op dit moment zit ik in het proces van wennen aan het werken op kantoor. Afgelopen maandag was mijn tweede keer en volgende week woensdag ga ik weer. Maandag waren er meer mensen op kantoor dan de eerste werkdag dat ik daar was, dus maandag was al een stukje gezelliger. We konden buiten in de zon vergaderen ’s ochtends, en ’s middags buiten lunchen. Voor de komende twee weken heb ik mijn ‘kantoordagen’ alvast gepland op de dagen dat er wat meer mensen aanwezig zijn. Geregeld staat er dan iemand op om koffie te pakken of even naar de wc te gaan. Voor mij nodigt dat ook uit om even van mijn stoel op te staan. Ik denk dat ik me dan wat minder in de gaten gehouden voel, en dus wat meer op m’n gemak.