Stage week 2

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Stage

Doelgroep

Deze week ben ik begonnen met een klein doelgroeponderzoekje, want wat zijn beleidsmedewerkers nou eigenlijk, wat doen ze en wat is een beleid? Hoe kijken ze naar intersekse en seksediversiteit, waar halen ze hun kennis vandaan en zijn ze een beetje handig met e-learning?

Zelf heb ik geen direct contact met de doelgroep, maar via Bente Keulen, de beleidsmedewerkers nationaal van NNID, kan ik informatie krijgen over de doelgroep. Zij heeft me ook een heel eind op weg geholpen door mijn vragen te beantwoorden. Met behulp van haar antwoorden en mijn eigen zoektocht op Google heb ik twee persona’s gemaakt. Eentje voor een beleidsmedewerker diversiteit en inclusie, en eentje voor een beleidsmedewerker jeugdzorg, die indirect of zelfs onbewust te maken krijgt met seksediversiteit. De persona’s zijn hieronder te zien.

Interactie

Voor mijn stageopdracht houd ik me onder andere bezig met de interactie van de online leeromgeving. Ik heb geen ervaring met e-learning modules, maar ik denk dat dat ook een voordeel zou kunnen zijn, omdat ik dan misschien met idee├źn kan komen die normaliter niet bij e-learning gebruikt worden, maar wel werken. Dat hoop ik tenminste. Als allereerste verkenning van de interactie heb ik daarom alles opgeschreven wat in me naar boven kwam. Dit is hieronder te zien.

Volgende week ben ik van plan om me hierin te verdiepen en de interactievormen te conceptualiseren door ze daadwerkelijk te koppelen aan de kennis. Misschien kan er dan al getest worden.

Leermoment

Vorige week gaf ik aan dat ik merkte dat ik zelf heel lang bezig kon zijn met een opdrachtje zonder feedback te vragen, en dan de gevolgen daarvan onder ogen zien. Deze week heb ik geprobeerd om wat vaker uit te reiken naar mijn begeleider Myrthe in plaats van te wachten totdat zij contact met me opneemt. Ik merk vooruitgang in mijn eigen handelen.