Stage week 20

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Stage

Intersekse 101

De presentaties zitten erop. Op dinsdag heb ik de presentatie voor school gedaan en op donderdag heb ik hem op kantoor voor collega’s gedaan. Na afloop werd er enthousiast gereageerd door het team van NNID op de e-learning en ook op mijn werkzaamheden. Dat is leuk om te horen! Een e-learning training zal nooit helemaal af zijn en zal altijd bijgewerkt moeten worden. Zo wordt er nog steeds druk aan geschreven en andere collega’s kwamen ook met ideeën na het zien van de e-learning. NNID heeft de afgelopen maanden een hele mooie studio opgezet waarin interviews en andere filmpjes opgenomen kunnen worden. Stukjes van die filmpjes kunnen ook weer worden gebruikt in de e-learning. Op die manier kan je ook de training uitbreiden met trainingen voor een specifieke doelgroep, maar intersekse 101 is de basis.

Ik heb deze week hard gewerkt om de details af te werken voor de presentaties. Op dinsdag en woensdag ben ik bezig geweest met het animatiefilmpje over het woordgebruik bij intersekse personen. Sommige feedback op het filmpje van de presentatie dinsdag is meegenomen, andere weer niet. Het plan was al om de intersekse persoon niet meer boos/geërgerd te laten lijken. Daarmee is het script ook een beetje veranderd. Verder is de tekst langzamer geanimeerd zodat het beter te lezen is en niet te snel. 3 personen buiten NNID hebben op woensdag nog wat feedback gegeven op het filmpje, bijvoorbeeld dat de tekst te klein was. Bij de presentatie op donderdag is het nieuwe filmpje in première gegaan en collega’s waren enthousiast. Er werd gezegd dat dit precies is wat intersekse mensen ervaren; dat mensen niet luisteren naar wat er wordt gezegd over hoe die aangesproken wil worden.

Leermoment

Na zowel de presentatie op dinsdag voor school, als de presentatie op donderdag voor collega’s, werd er tegen me gezegd dat ik mezelf te streng beoordeel op mijn betrokkenheid. Ik had het er in mijn presentatie namelijk over dat ik mijn betrokkenheid waarschijnlijk minder goed had laten zien, omdat ik betrokkenheid zie als initiatief nemen en voorstellen doen. Ik heb deze week geleerd dat dat niet de enige manier is om te laten merken dat je betrokken bent. Collega’s bij NNID konden me vertellen dat ik het liet zien in mijn werkzaamheden, bijvoorbeeld dat ik gewoon aan de slag ging als iemand iets vroeg aan mij. Iedereen heeft een eigen manier van betrokkenheid laten zien.