Stage week 3

Interactie

Deze week zou ik me verder bezighouden met de interactie van de online leeromgeving voor beleidsmedewerkers en andere ambtenaren. Ik heb informatie verzameld over e-learning, hoe je mensen engaged houdt en hoe animaties kunnen bijdragen aan e-learning. Daarnaast kwam ik op ideeën zoals een (interactieve) tijdlijn of kaart. Om zoiets toe te passen ben ik de website seksediversiteit.nl gaan doorspitten. Dit is een website van NNID waar alle benodigde informatie voor de leeromgeving al op staat, maar omdat het zoveel is neemt vrijwel niemand de tijd om dit door te lezen. Ik heb besloten dat ik volgende week de interactie ga toepassen op een stukje over de discriminatie van intersekse personen. Ik heb foto’s en illustraties bij elkaar verzameld waarvan ik een beeld of collage ga maken. Elke foto zal klikbaar worden en geeft corresponderende informatie. Om de effectiviteit te testen wil ik daarnaast ook een video opnemen waarbij ik een presentatie screenrecord met voice-over. Dit blijkt bij e-learning courses goed te werken. Als laatste vorm van kennisoverdracht is er dan ook nog gewoon de platte tekst op je beeldscherm. Al deze vormen zal ik naar een aantal testpersonen sturen. Vervolgens zal ik een week later vragen wat ze nog weten over de kennis die ze kregen.

Leermoment

Deze week ben ik weer druk bezig geweest met vormgeven. Vormgeven van een pubquiz voor volgende week (en alle vragen maken/opzoeken), lay-out en vormgeving van teksten opzetten en een soort huisstijl maken voor foto’s die op Instagram geplaatst zullen worden. Vormgeven is niet mijn sterkste kant, dus deze week zat ik me af te vragen hoe ik mezelf toch kon verbeteren. Vaak zie ik bij m’n eigen creaties wel dat het er niet echt strak uitziet, maar ik weet niet zo goed hoe ik het er wél strak uit moet laten zien. De enige oplossing is om ontwerpen te zoeken als voorbeelden. Ik dacht altijd dat Instagram hét platform moet zijn waar leuke en mooie ontwerpen te zien zijn, maar het was nooit wat ik zocht. Deze week herinnerde ik me het bestaan van Pinterest, en die heeft me heel erg geholpen met laten zien hoe een ontwerp er netjes uit kan zien, dus daar heb ik mijn inspiratie vandaan gehaald deze week. Ik had eindelijk iets gemaakt waar ik best wel een beetje trots op was, en ik kreeg ook hele leuke reacties terug van het NNID-team!

Dit is een ontwerp voor 3 verschillende Instagramposts, waarbij de achtergrond overvloeit op je eigen pagina. De kleuren en de cirkel zijn het symbool van de interseksebeweging.

Geef een reactie