Stage week 5

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Stage

Diepgang

Begin deze week had ik het eerste stagegesprek. Naar aanleiding daarvan heb ik mijn CMD projecten van de afgelopen tweeënhalf jaar bekeken om na te gaan welke aspecten ik zou kunnen gebruiken bij een e-learning course.

Vanwege mijn onderzoek over rekenen op de basisschool van vorig semester, weet ik al op wat voor manier mensen kennis makkelijker onthouden, namelijk door verhalen en een reële context. Gelukkig heb ik de afgelopen jaren veel les gekregen in storytelling met verschillende media. De module Transmedia was daar een belangrijke van, net zoals Time Based Storytelling, Immersive Storytelling en Embodied Experience Design. Geïnspireerd door deze projecten wil ik bij de inhoud van de e-learning omgeving een diepere laag verkennen, om daar vervolgens op in te spelen zodat de gebruiker daadwerkelijk iets ervaart. Ik wil een gevoel oproepen bij de gebruikers. Zoals te lezen is, is het nog een vaag idee, dus ik wil dit volgende week concreter maken met Myrthe en Bente (beleidsmedewerker nationaal) om te kijken wat mogelijk is.

Leermoment

Deze week was een rare week. Ik merkte dat iedereen die ik (online) sprak er doorheen zat, inclusief ikzelf. Hoewel het prachtig weer was, leek er bij iedereen een wolk voor te hangen. Zo ook bij mijn collega’s. Ik zie ze op maandag tot en met donderdag twee keer per dag in een video meeting waarin we de nieuwtjes vertellen, wat we gedaan hebben en wat onze plannen zijn. Collega’s gaven aan om behoefte te hebben aan een dag in de week waarbij je even geen ’tussendoortaken’ doet, maar gewoon aan dat ene grotere project kan werken waar je nooit de tijd voor hebt. Hoewel ik me als stagiaire in een andere positie verkeer, herkende ik het wel. Ik merk dat ik aan de stageopdracht werk als ik niks anders te doen heb; als ik de rest van mijn taken af heb. Als vervolgens wordt gevraagd ‘hé Lisa, kan je hier iets leuks voor maken?’, dan wordt de stageopdracht gelijk opzij geschoven.

Bewustwording is in ieder geval stap 1. Ik hoop de komende weken mijn tijd wat beter in te delen. Daarnaast gaan we volgende week uitproberen om alleen ’s ochtends een kleine vergadering te houden, zodat we ’s middags gewoon kunnen doorwerken. Behalve op donderdagmiddag, want dat is de weekafsluiting en daar hebben we allemaal wel behoefte aan. Ik ben heel benieuwd of dit zorgt een betere werk flow, of dat (nóg) minder contact met mensen juist het tegenovergestelde effect gaat hebben.