Stage week 8

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Stage

Werkzaamheden

Vorige week vertelde ik dat ik bezig ben geweest met een animatie. Ik heb me deze week gewaagd aan After Effects om de laatste animaties toe te voegen. Hier ben ik meerdere dagen mee bezig geweest. Ik hoop hem volgende week af te hebben. Daarnaast ben ik nu bezig met het maken voor een poster die op scholen opgehangen kan worden om een gesprek te starten over intersekse. Na een webinar twee weken geleden kwam iemand met deze vraag, en het leek iedereen in het team wel een goed idee. Het is wel een uitdaging om een informatieve poster te maken voor kids, en het is nog moeilijker om zo kort en simpel mogelijk het onderwerp uit te leggen. Het is wel even wat anders dan de posters die je voor CMD projecten maakt. Bij CMD maak je je poster vaak toch wel met je docenten in het achterhoofd, en aangezien we allemaal in hetzelfde vak zitten, denken we ook wel hetzelfde. Met deze poster hoop je toch maar dat kinderen de afbeeldingen opvatten zoals jij ze bedoeld hebt. Verder heb ik samen met Myrthe zitten brainstormen over de e-learning. Over welke onderwerpen aan bod zullen komen en wat leuke elementen zijn om erin te zitten, zoals een interactieve tijdlijn (en de animatie natuurlijk).

Leermoment

Bij het maken van posters voor schooldoeleinden was het makkelijk om vectorafbeeldingen van internet te halen en deze in je eigen projecten te gebruiken. Bij het maken van afbeeldingen voor sociale media en posters die op scholen worden verspreid kan je natuurlijk niet zomaar afbeeldingen van internet plukken. Ik ben even afgeschrikt door een ervaring van NNID waarbij ze in een nare situatie terecht kwamen door een copyright kwestie. Ik heb het op mijn to do-lijstje gezet om even goed uit te zoeken hoe het zit met copyright en wat ik wel en niet kan doen met afbeeldingen van anderen. Ik vind het toch wel belangrijk dat ik als ontwerper weet hoe het zit, want zelfs als stagiair heb je een verantwoordelijkheid en ik denk dat ik me daar nog niet helemaal van bewust was.