Stage week 9

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Stage

Schoolposter

Vorige week was ik hier ook al mee bezig, en deze week lag de focus weer op de schoolposter. Met name omdat intersekse met een visualisatie uitleggen ontzettend moeilijk is, want er zijn zoveel variaties van intersekse. Ondertussen zijn we van een kind die roze en blauw speelgoed vasthoudt, naar een douanepoortje waar je met verschillende kleuren verf (genen, chromosomen en hormonen) gekleurd wordt, zodat iedereen een andere combinatie van genen, chromosomen en hormonen heeft. We hebben nog verschillende versies tussen die twee gehad en het is een leuk proces om te zien hoe iedereen bij NNID vanaf deze week met me meedenkt om intersekse goed te kunnen representeren. De leukste idee├źn komen naar voren, niet allemaal even duidelijk, maar wel heel grappig. Hieronder zijn wat schetsen te zien.

Naast de schoolposter ben ik samen met Myrthe bezig met een tijdlijn voor de e-learning website. Ze verzamelt informatie over de belangrijke, maatschappelijke hoogte- en dieptepunten over intersekse. Een voorbeeld is bijvoorbeeld de geheimhouding. Tot 2003 is door dokters tegen intersekse personen gezegd dat ze het er nooit met iemand over mochten hebben.

Leermoment

Eind vorige week ontving is van Myrthe de midterm beoordeling, en deze was gelukkig zeer positief. Een verbeterpuntje is dat ze merkt dat ik soms iemand nodig heb om te sparren, en dat ik dit best wel wat vaker mag vragen. Ik herken de feedback die ze geeft, dus dat geeft me een goed gevoel. Ik heb inderdaad zo nu en dan even iemand nodig en op school gaat dat toch wat makkelijker dan op een stage.